Nettopp kommet hjem + bokanbefaling

Ahhh! Kom hjem for omtrent en halvtime siden. Rart å tenke på at jeg startet dagen kl. 05:00 på Malta, shoppet i Amsterdam og Zaandam i en god del timer før jeg returnerte til Oslo ca. 23:25.

Hva jeg har lært av denne ferien:

- Jeg vil mest sannsynlig få mer respekt hos brødrene mine ved å bli en gamer, men kommer likevel aldri til å bli det. Jeg er en sucker for Facebook, MSN og blogg, så sorry bro. Du vil nok ikke se meg spille WOW eller COD eller COY eller hva nå disse spillene heter.

- Utetemperatur på 41 grader + innetemperatur på 20 grader = syk

- Jeg har lært meg nerdespråk, men kommer ikke til å bruke det med mindre det er for å pwne noen. /ignore kthxbye eller hva dere nå sier. QQ

- Det er viktig å ha med seg andre sko i tillegg til flip flops. Beina mine er døde.

- Jeg har lært at lillebror (som jeg delte rom med i 12 dager) snorker som et orkester. Mamma svarte med å lære meg akkurat hvor man skal dytte for å få dem til å holde kjeft, men uten særlig stort hell.
Jaja. Either way: Jeg kjøpte meg en bok på Luqa. Den heter "Nobody came" og forteller en trist historie om brødre som blir misbrukt. Det faktum at fortellingen er sann gjør hendelsene enda mer grusomme.
De tre brødrene vokser opp med en alkoholisert og fraværende mor og en dypt deprimert far. En morgen våkner de til å høre moren deres skrike. Faren deres har hengt seg.
Robbie, som ikke er fylt fem år når dette skjer, forteller historien. De tre brødrene blir ført til et barnehjem drevet av nonner. Her blir de slått med pisk hvis de ikke ber bordbønn, hvis de leker, ler, prater sammen, sovner i kirken, svarer på tiltale eller liknende. Guttene blir møtt med vold hver dag. Nonnene misbruker også de små guttene; når de får bade annenhver uke må det sørges for at de er rene over alt, så nonnene stikker hendene mellom bena på dem og onanerer. Hvis du blir opphisset er dette synonymt med djevelens synd, og dermed harde straffer.

Jeg skal ikke fortelle alt i detalj her, men boken var virkelig grusom. Det er sjelden jeg har lyst til å gråte av en bok, men denne boken rørte meg. Jeg håper nonnene og alle de andre som misbrukte alle guttene og jentene har det svært dårlig i dag.
Jeg mener; når voksne - og spesielt nonner - klarer å påføre en fire år gammel gutt så mye håpløshet og smerte at han tar livet sitt, da er noe riv ruskende galt.

http://www.harpercollins.com.au/books/9780007287949/Nobody_Came_The_appalling_true_story_of_brothers_cruelly_abused_in_a/index.aspx

Nå skal jeg sove litt. Vurderte å dusje, men tar det i morgen i stedet.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits